Friday, February 10, 2012

Danas sam ceo dan u prepiskama i na telefonu. Ponovo se aktuelzovala priča o dovođenju izložbe reprodukcija svih Rembrantovih slika iz Amsterdama u Beograd. Danilo, moj sjajni drugar koji živi u gradu grijeha i umjetnosti, pokušavao je, do sada bezuspešno da realizuje taj apsolutno altruistički plan. Moj drugi dragi prijatelj, Aleksa, ima prijateljicu koja radi na organizovanju takvih događaja,,, poželimo sreću ovom projektu, možda se realizuje baš u ovo zlo doba. Izlozba je velika, nezgodna stoga za transport a zahteva ogroman izlagački prostor. Tu več treba ciljati na neku staru fabričku halu ili robnu kuću.
To je lepo sve i uzbudljivo. Danilo koliko vidim neće pristati na mnogo cimanja tako da će se uskoro znati hoće li se ovaj put ulaziti u priču ili će da bude još jedan ćorak.
Ono što je ružno i uzbudljivo koliko da ti se smuči život je akcija oko traženja prave terapije za bebu Sergeja i oko prikupljanja ogromnih finansijskih sredstava za operaciju na nekoj od boljih svetskih klinika za decu.
Dirljiva je i neverovatna lavovska angažovanost nekolicine ljudi, volja i istrajnost da se klincu pomogne. Skupljeno je za 4-5 dana oko 4.000 eura,
što zvuči vrlo ohrabrujuće, ali cifra koja nam je potrebna je čak deset puta veća.
Ako neko nabasa na ovaj moj tekst a u prilici je da izdvoji novac i učestvuje u akciji


Br. dinarskog žiro računa u Komercijalnoj banci:
205-9011004580162-90

Br. deviznog žiro računa:
za inostranstvo: RS35205903101757305097
za Srbiju samo za firme: 90-310-1757305.0


Kad se male ruke slože, moramo da uspemo!



No comments: