Saturday, March 31, 2012

Vesti iz besvesti

Podsecas me na bosog klošara kom sam dala dvaes kinti a on mi rekao da je u životu uvek dobro prolazio zahvaljujući pažnji lepih žena.

Sinoć Dragančica i ja oplele po našem nemogućem ljubavnom životu, seljakajući se sa lokacije na lokaciju a sa istom pričom koja nam se sliva sa očnjaka. U hodu mi stiže bezbroj poruka na mobač od nekog jako mladog momka. To me sve podsetilo da se već dugo u mom životu razvlače neke buđave priče, u startu nakrivo nasađene i da ne pamtim kad sam prirodno, normalno sa nekim flertovala, sve se brzo pretvori u neku boles', nešto mučno i tužno. 

Monday, March 26, 2012

Jeste pms, pickamaterina, ali, evo i posle 24 godine ja uspevam da zaplacem za svojim ocem. 

Friday, March 23, 2012

-E jebiga sad. Ako neces nema veze.
-Nisam rekao da necu.
-Nisi ti meni tek obicna kombinacija, smatram te i prijateljem.
-To je kod mene dozivotno.
-Drago mi je.
-Tucacu te dok ne crknem.

Prvo mi se na glavu srucilo nekoliko kofa govana. Od najblizih, kako to obicno i biva. Sistematicno su me ugovnjavali u poslednje vreme. Onda se zbila kontra stvar, pocele su da mi se desavaju lepe stvari, toliko lepe da mi je srce puno a sreca mi razvlaci lice u osmeh. Pocela sam da se radujem setnjama po danu, po suncu. Juce mi je taksista rekao doslovce "Prijatno. Divni ste". Hej, pa moze li neko nepoznat nesto lepse da ti kaze? Kakva mocna konstatacija. U dve reci me je ucinio posebnom. Doslo mi da ga izljubim, majke mi.

Meni se bukvalno razvedrilo u glavi. Vesela sam i jasnije vidim.
Ljudi navracaju, juce sam bila sa Aleksom na Adi (Lina je sou pravila, bila je hit u Sunsetu), sutra idem na koncerte u DO... Nekako se ovih dana sve skockalo kako treba.


Friday, March 16, 2012

Sad nešto razmišljam o mom drugaru koji mi je priznao (ili se možda, ipak, pohvalio?) da je tucao Daru Bubamaru. Pa to je fantajebastično!
Jedna moja prijateljica, izašla je sa Nebojšom Bakarecom. Da,da, hilarious totalno.
Majke mi, vredi živeti za te momente.
Lenja sam da skidam koferčinu sa ormana, ali bilo bi gotivno da sada kada imam ovoliko slobodnog vremena, otvorim svoje dnevnike. Nemam više pojma ni kad sam prestala da ih pišem. Tamo je zabeleženo more događaja.
U nekom trenutku sam počela da se trudim da lepše pišem, prvo čitkije, a zatim i britkije.
Sutra kasno uveče me čeka dobar provod, with or without B.
Nadam se da ću imati šta da opišem. Volela bih da otkrijem da se u ovom gradu i nešto zanimljivo dešava. U suštini, najbolji provod je onaj najjeftiniji, mislim, meni je najbolji. Ali i platila bih za nešto dobro. Dobar koncert se desi, takođe. Sledeći vikend su Buzzcoks i Hladno Pivo. Da zanemarimo i festival i bendove, biće moje ekipe, već me piči euforija. A tek što me piči kad pomislim na Split i na Brač, ijaooo, sunce, more, ekipa, zajebancija, zvezdano nebo, pucketanje vatre, noćno kupanje, bevanda od koje trnu zubi, rakovi, brdo muzike... Nešto bih, sve bih!
Radujem se ovom lepom vremenu kao nikad.  

Thursday, March 8, 2012

Sunday, March 4, 2012

2.

Muni je legla na slobodnu klupu i posmatrala nebo koje se osulo zvezdama. Prašak je prestao da kruži sistemom i euforiju je nasledila melanholija. Kao srećna okolnost, jedan džoint došeta do nje. Muni stade željno da udiše dim i ubrzo je preplavi osećanje olakšanja i radosti. Zvezde su sijale toplim sjajem. Čula je Maksov hrapav glas i topila se u sebi iako je očigledno pričao neke gluposti Benu i Suniju.
Zazvonio je Kalin telefon i ona se uskoro zaputi ka kući. Tomi se probudio i tražio je mamu.
-Dolazim kad ga uspavam.
-Poćiću i ja sa tobom, idem da ostavim Čika kući.-reče Suni.
Ben Drobina posegnu za gitarom i krete da prebire po žicama bez mnogo smisla. Muni se uspravi u sedeći položaj i pogled joj se susrete se Maksovim. Njegove krupne beonjače sijale su pod svetlom noćne svetiljke. Muni je uzbudjivala njegova muževnost, maslinast ten i pune usne, snažne ruke, a kada je govorio ona je bila kao hipnotisana. Zaboravljala je na svet oko sebe, moralne principe, Hektora, bila je začarana. Muni uputi Maksu jedan raznežen osmeh a on kao da malo ustuknu.
-Zašto niste donele i neko pivo?
-Ovo je dobro vino.
-Idem do marketa po pivo.
"Kukavice", reče Muni u sebi. Ali, bila je ovo prava prilika da porazgovara sa Benom o Kali.
Maks se trapavim hodom izgubi u mraku. Muni se prebaci kod Bena na klupu.

-Bene, sviđa ti se Kali, zar ne?-Muni se zapilji u Bena.
-Aa?-Ben se trgao i Muni je znala da je upravu.
-Čuj stari, imaš prolaz. Večeras je vaše veče deginitivno. Kad Tomi zaspi, pićemo vina, biće nam lepo, laganica.
-A njen matori?
-Gotovo je to prijatelju, Kali je slobodna.

Letnja noć postala je potpuno gusta, svaki vetrić je zamro. Ben je kucao poruku na telefonu a Muni je ponovo legla na klupu. Prijalo joj je tako, mogla je da zamišlja Maksa kako leže preko nje i pritiska je svojim krupnim telom.
Iz mraka se pojavi Maks noseći kesu sa nekoliko piva i spusti se kraj Bena na klupu. Uto se pojavi i Suni. Bio je nag do pojasa. Noć je bila vrela.
-Mogli bi da se spustimo do plaže, šta kažete? Ne bi bilo loše rashladiti se?-reče on.
-Što se mene tiče. dobra ideja-složi se Ben Drobina-Samo da sačekamo Kali.
-Može i što se mene tiče-reče Muni-Hajdemo da je sačekamo ispred zgrade.

Bena Drobinu je mrzelo da šeta do plaže pa su posedali u njegova kola. Ben je povremeno prevozio kome šta treba i koga treba i od toga bi zaradio tu i tamo neki novac. Na platou iznad plaže bili su za nekoliko minuta. Ben je dohvatio nekoliko peškira iz gepeka i onda su se stepenicama spustili do mora.
Svi su krenuli da se svlače i kače odeću na starinsku gvozdenu vešalicu, samo je Maks seo na klupu i otvorio novo pivo.
-Šta je sa tobom matori-upita ga Ben.
-Meni je super ovako.
Maks je pod okriljem mraka posmatrao Munina leđe i stražnjicu dok se ona sa Kali naginjala nad vodom i nešto kikotala. Osećao je snažnu erekciju koja mu je kidala šorc. Želeo ju je i mrzeo u isti mah, mrzeo je što je udata za onog šonju Hektora koji ju je veći deo godine ostavljao samu, mrzeo je što ne ume da se uzdrži od zavodjenja, smatrao ju je kurvom i u isto vreme najboljom devojkom koju poznaje. Mrzeo je činjenicu da je imala avanturu sa njegovim najboljim drugom Čipom. Dokrajčio je limenku i otvorio novu. Društvo je poskakalo u vodu. Suni je otplivao ka pučini, Kali i Ben su plivali jedno kraj drugog malo dalje od obale, a Muni je krenula da izlazi iz vode. Maksa je nešto steglo u stomaku. Pratio je kako je dohvatila peškir i umotala se u njega. Lagano je drhturila. Spustila se kraj njega na klupu i dohvatila pivo.
Gledali su u pravcu Kali i Bena, koji su, po svoj prilici, počeli da se ljube u vodi, tik do obale.
-Makse...
Maks je ćutao.
-Ovako bi mogli i ti i ja.
-Ne razmem o čemu govoriš.
-Naravno da ne razumeš- Muni krete da se kikoće a Maks se tad još dublje uvuče u sebe, ljut. Zašto se ovako igra sa njim? Šta uopšte želi ta ludača? U tom trenu oseti njenu ruku koja se spustila na njegovu butinu i zaplovila ka njegovom kolenu.
-A sad da li razumeš?
-Ti si luda, znaš?
-Naježio si se.
-Pijana si i luda.
-Nisam ni pijana ni luda, sviđaš mi se toliko da ću da odlepim Makse. Svako veče pre spavanja mislim na tebe, zamišljam kako se ljubiš, zamišljam kako se mazimo, svašta mi pada tad na pamet.




Tihujem i hejtujem

Čekam ja tako da se malo spusti mrak, da stavim Linu na novi povodnik i da se zaputim na donji Kališ, tzv. Donji grad, da je pustim da uživa u trčkaranju,  njuškanju i socijalizaciji sa psećom rajom, dok ja na klupi tihujem i hejtujem jer mi je drugi dan PostMS-a.  Danas sam ljuta na ceo svet. Nije ništa hevi jer znam da će sutra da prođe. Imam osjećaj da šta god bih danas pokušala, ispušila bih ili bi mi osećaj bio takav. Niko se neće javiti da odemo na kafu, na pivo, u šetnju. Niko mi se ne obraća na chat-u. Fucking dan. 

Drive

Pre neki dan sam bila kod Rajke i Nikole i gledali smo čoporativno film "Drive". Glavni junak je kaskader u automobilu, automehaničar, ultimativni komšija, tihi heroj. Film ima vintage šmek osamdesetih, kojim reditelj kao da želi da poruči da heroja više baš i nema.
Film me je zabavio i naložio u najgotivnijem smislu, jer je lik Rajana Goslinga u posedu svega onoga što moji momci nemaju, delovanja bez praznog laprdanja, odlučnosti na mestu zabrinjavajuće količine neodlučnosti, brzine tu gde su ovi spori ko puževi na izdisaju, itd.,itd.,...